Hotel Rye har fået ny indehaver

Artikel fra lokalavisen

Yvonne Larsen og hendes mand Ulf Bern Jensen overtog Østerbro´s lokale hotel, Hotel Rye, Ryesgade 115 i august 2012. Yvonne Larsen som er daglig leder af hotellet siger, at det på mange måder har været en både spændende og meget anderledes udfordring. At det var mere eller mindre en tilfældighed der gjorde at Yvonne Larsen tog springet og overtog hotellet, har ikke gjort det mindre underholdende.

Yvonne Larsen har selv tidligere nogle gange været gæst på hotellet og blev grebet af hotellets helt unikke autentiske og meget hyggelige stemning. Som at vandre lige ind i en gammeldags og samtidig nærmest moderne retro lejlighed, indrettet med spisestue til den uundværelige morgenbuffet med hjemmebagte boller hver morgen og den hyggelige dagligstue med plysmøbler hvor man kan sidde og nyde en kop the eller kaffe om eftermiddagen. Og det var en af disse dage atYvonne Larsen kom i snak med den nu tidligere ejer Sonja Miemietz som selv for ca 12 år siden omdannede det tidligere plejehjem Nazaret til et hotel. Strukturen med de mange værelser fordelt på 2 etager, fik hende til at tænke tanken hotel og føre det ud i livet.

Yvonne Larsen har ikke ønsket at strømline eller ændre meget på hotellet, men bevaret den hjemlige atmosfære og hotellets sjæl, for som de fleste gæster der overnatter på Hotel Rye selv siger, er der nok af hoteller der ligner hinanden. Hotel Rye ligner ikke noget andet hotel og efterlader gæsterne med en oplevelse der huskes og det er ikke alene på grund af den meget personlige indretning, men i lige så høj grad fordi der også er tid og lyst til at give gæsterne den meget personlige betjening.
Hotel Rye er på en måde et lille hotel hvor tiden er gået i stå i den mest positive forstand. En sjælden tidslomme hvor der stadig er tid til en sludder i køkkendøren eller på altanen i morgensolen.
Vi har besøg fra hele verdenen, men også af mange ”lokale bedsteforældre” som kommer for at besøge børn og børnebørn i lokalområdet, men overnatter hos os, og gør hele besøget så meget nemmere både for børnene og os, som de siger.
At hotellet ligger så tæt på Parken gør også, at der er mange overnattende gæster når der er arrangementer og fodboldkampe der.

Det har været en stor omvæltning at starte hotel, men indtil videre har det været det hele værd siger Yvonne Larsen som ikke tidligere har været hotelejer. Yvonne Larsen som er opvokset i København, men som i mange år har arbejdet som socialrådgiver i Nykøbing Sjælland, hvor hendes mand stadig arbejder som praktiserende læge, nyder også kvarteret omkring Ryesgade og vejleder dagligt gæster med hensyn til spisesteder, gåture, seightseeing og shoppeture. Og rigtig mange gange finder gæsterne også det de skal bruge lige om hjørnet her i lokalområdet.