Hotel Rye er beliggende i den hyggelige gade Ryesgade

Hotel Rye

Et dejligt hotel som har stor personlighed og varme

Søpromenaden

Hyggeligt, autentisk spisested med dansk mad

Fru Heiberg

Hyggelige omgivelser og dejlig mad

 

Hotel Rye ligger i Ryesgade som er en flere km lang gade, der går fra Østerbrogade parallelt med Blegdamsvej og Søerne, indtil den ender på Nørrebro.

Kvarteret omkring Ryesgade opstod i 1870’erne og 1880’erne.

Kvarteret var, da det blev opført, meget frit, åbent og naturskønt, men Ryesgade blev senere på grund af spekulationsbyggeri forvandlet til en ”arbejdergade” med sine mange korridorlejligheder og 1-2-værelseslejligheder. I en periode var gaden den tættest befolkede gade i hele København.

Ryesgade har tidligere været kendt for sine mange marskandisere og i 1980’erne kunne man tælle ca. 20 i gaden, og der er endnu enkelte tilbage.

Østerbro-delen af Ryesgade er visuelt spraglet og farvestrålende. Der er primært beboelse i fem etagers bygninger i mange forskellige farver og små butikker og cafeer.

Lige rundt om hjørnet ligger Fælledparken og med sine11 mio. besøgende hvert år er Fælledparken byens mest besøgte park, og det er der en god grund til. Da parken blev anlagt i1908-1914 var idéen nemlig, at den skulle være folkets park med mulighed for boldspil, atletik og afholdelse af store møder og fester, og det er også sådan den stadig bliver benyttet.

Parken er netop blevet renoveret og der er i dag næsten ingen grænser for, hvad du kan kaste dig ud i af aktiviteter.
Parken har bl.a en 3,5 km lang og seks meter bred sti til gå- eller løbeture, Nordeuropas største skatepark, Petanquebaner, tårnlegeplads og trafiklegeplads for børn, og det meste af sommeren en masse forskellige større eller mindre begivenheder.

Er man mere til ”havudsigt” ligger Søerne også lige om ”modsatte” hjørne. Ved Østerbrogade hjørnet findes flere caféer og barer med udendørsservering.

Sortedam Dosseringen er en ca 2 km lang gade/sti som starter her på Østerbro og strækker sig videre mod Nørrebro hvor yderligere 2 søer fører videre til Frederiksberg og Vesterbro. En dejlig strækning som kun kan benyttes af fodgængere og cykelister. Ved Østerbrogadehjørnet findes flere caféer og barer med udendørsservering.